NAVIGARE
CURS VALUTAR
dsl

Economic

Ceremonie de decorare a două personalităţi marcante ale mediului economic din Austria, organizată la Ambasada României la Viena

...de -

Ceremonie de decorare a două personalităţi  marcante ale mediului economic din Austria, organizată la Ambasada României la Viena
« Imaginea 1 din 1 »

În cadrul unei ceremonii oficiale, organizate la Ambasada României la Viena, la 24 iunie 2013, Ambasadorul României la Viena, E.S. doamna Silvia Davidoiu le-a înmânat, Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Comandor domnului Christoph Leitl, preşedintele Camerei Economice Federale a Austriei (WKO) şi Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Ofiţer domnului Gerhard Roiss, preşedintele Consiliului de Administraţie al OMV.
Precizăm că decretele de decorare prin care celor două personalităţi austriece le este conferită cea mai înaltă distincţie a României a fost semnat de Preşedintele României la 31 ianuarie 2013. Ordinele Naţionale se acordă în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia determinantă şi durabilă pe care diferite personalităţi au avut-o la strângerea legăturilor de prietenie şi colaborare, pe multiple planuri între două state.
La ceremonie au asistat invitaţi de cel mai înalt nivel, atât din mediul economic, dar şi din cel politic şi academic din Austria şi România. Mediul politic românesc a fost reprezentat la cel mai înalt nivel, la Ambasadă fiind prezenţi domnul Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Varujan Vosganian, ministrul economiei şi domnul Constantin Niţă, ministrul delegat pentru energie. Dintre cei mai importanţi reprezentanţi austrieci prezenţi la eveniment menţionăm pe domnul Günter Geyer, preşedintele Consiliului de administraţie al „Wiener Städtischen Versicherungsvereins”, domnul Karlheinz Kopf, preşedintele facţiunii Partidului Popular Austriac din Parlament, domnul Martin Eichtinger, fostul ambasador al Austriei la Bucureşti, actual director general în MAE austriac, reprezentanţi la nivel înalt din conducerea WKO, respectiv OMV.
În discursul său de mulţumire, E.S. doamna Silvia Davidoiu, ambasadorul României în Austria, a mulţumit domnului preşedinte Leitl pentru contribuţia sa la succesul extinderii activităţilor companiilor austriece în România şi pentru disponibilitatea sa de a susţine organizarea unor ample evenimente la Camera Economică cu ocazia vizitelor unor importanţi demnitari români în Austria. De asemenea, au fost subliniate meritele preşedintelui WKO la promovarea modelului austriac al educaţiei duale pe care România va începe să îl adapteze la realităţile naţionale. Referitor la contribuţia domnului preşedinte Roiss la adâncirea relaţiilor dintre Austria şi România, ambasadorul României în Austria a evidenţiat aportul considerabil pe care OMV-Petrom l-a avut la dezvoltarea economiei româneşti, Petrom fiind cel mai important contribuabil la bugetul de stat al României, dar şi unul dintre cei mai mari angajatori din ţară. A fost mulţumit pentru implicarea personală a domnului preşedinte Roiss în elaborarea noii strategii a OMV care păstrează România ca stat ţintă al activităţii şi investiţiilor concernului austriac.
Ceremonia de decorare face parte dintr-o serie de evenimente similare prin care mai multor personalităţi austriece le sunt recunoscute meritele la adâncirea şi aprofundarea relaţiilor dintre România şi Austria.

Articole din aceeaşi categorie:

Articole de acelaşi autor:


Inregistrare domenii