NAVIGARE
CURS VALUTAR
dsl

Cultură

Bucureştiul, în ritm de jazz

...de -

Bucureştiul, în ritm de jazz
« Imaginea 1 din 1 »

După zece zile de „sărbătoare a genului clasic“, în grădina muzicală din Piaţa George Enescu, continuă seria evenimentelor culturale în aer liber. Între 3 şi 7 iulie, publicul este invitat la cea de-a doua ediţie a ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, singurul festival internaţional de jazz din Capitală.

ArCuB vă oferă cinci seri antrenante de jazz, precum şi ocazia unică de a urmări în premieră recitaluri live, susţinute de artişti de prestigiu. Va fi o întâlnire cu nume sonore ale jazz-ului autohton şi internaţional: Robert Mitchell, pianist şi compozitor britanic, care va concerta alături de Corey Mwamba- un muzician remarcabil, care creează ritm folosind instrumente neconvenţionale, precum vibrafonul, ţambalul şi instrumente electronice; marele trompetist Tomasz Stańko, o legendă a jazz-ului; celebrul band Medeski Martin & Wood, renumit pentru spontaneitatea improvizaţiilor şi, nu în ultimul rând, James Carter, o figură emblematică a jazz-ului din întreaga lume.
O surpriză pentru iubitorii muzicii este proiectul Aleea Cosmonauţilor, lansat de Mircea Tiberian, în cadrul căruia hit-urile muzicii uşoare româneşti a anilor 60 – 70 şi memorabilele piese de cabaret din perioada interbelică vor fi readuse în atenţia publicului într-o formulă nouă de orchestrare şi interpretare.
Concertele încep de la ora 19.00 şi sunt urmate de recitalurile invitaţilor speciali ai festivalului. O supriză foarte plăcută, o constituie momentul Jazz for Kids,programat duminică, 7 iulie, de la ora 11.00. Festivalul se încheie în aceeaşi zi, cu un concert răsunător al celui mai cunoscut grup de jazz, James Carter Organ Trio.

Articole din aceeaşi categorie:

Articole de acelaşi autor:


Inregistrare domenii