NAVIGARE
CURS VALUTAR
dsl

Cultură

În ultimii 10 ani

...de -

În ultimii 10 ani
« Imaginea 1 din 1 »

Lungmetrajul “Poziţia co­pilului”, regia lui Călin Peter Netzer, a depăşit recordurile în materie de spectatori şi încasări pentru un film românesc din ultimii 11 ani.

Premiat anul acesta cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, filmul a înregistrat 100.063 de spectatori. „Poziţia copilului” a surclasat producţii precum „Filantropica”, de Nae Caranfil (91.958 de spectatori), şi „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile», regia lui Cristian Mungiu (70.953 de spectatori), pelicule care au ocupat locuri fruntaşe în box office-ul românesc. «Poziţia copilului» a depăşit recordurile şi la capitolul încasări, cu 1.202.023,7 lei, cele mai mari pentru un film românesc în ultimii 20 de ani.
Filmul “Pozitia copilului” a avut recent premiera în cinematografele din Germania, Austria, Italia şi Elveţia. “Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer după multi-premiatele “Maria” şi “Medalia de onoare”. Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este şi o radiografie a high-class-ului şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Articole din aceeaşi categorie:

Articole de acelaşi autor:


Inregistrare domenii