NAVIGARE
CURS VALUTAR
dsl

Turism

Copos şi Goschy trec la all inclusive pe litoral pentru turiştii germani

...de -

Thomas Cook Neckermann revine după şase ani în România şi încheie contracte cu mai multe hoteluri de pe litoral în sistemul all inclusive, solicitat de turiştii germani, printre acestea numărându-se unităţi deţinute de oamenii de afaceri Josef Goschy şi George Copos.
Astfel, Thomas Cook Neckermann a semnat contracte all inclusive pentru câte 50 de camere din hotelurile Amiral şi Comandor din Mamaia, deţinute de Josef Goschy, proprietarul lanţului Unita Turism, şi pentru 30 de camere din hotelul Europa (Eforie Nord), aflat în proprietatea omului de afaceri George Copos. De asemenea, a fost încheiat un contract de servicii all inclusive şi cu hotelul de cinci stele Saturn din staţiunea cu acelaşi nume, administrat de Linica Stan, directorul general al THR Marea Neagră, firma care administrează hotelurile de pe litoral ale SIF Transilvania. "Aceste hoteluri vor oferi servicii all inclusive pentru turiştii germani începând cu 1 iunie. Preţurile vor fi de 38-43 de euro pe noapte locul în camera dublă, pentru că fiind o piaţă nouă pentru Neckermann trebuie să intrăm cu preţuri mici. Neamţul se uită la preţuri şi ţine cont de ele", a declarat agenţiei MEDIAFAX Gheorghe Mărginean, directorul şi proprietarul agenţiei Karpaten Turism, care reprezintă în România concernul Thomas Cook Neckermann.
El estimează că în acest an vor veni în România prin Thomas Cook aproximativ 5.000 de turişti germani, dintre care circa 1.000 vor alege unităţile care practică sistemul all inclusive, iar 4.000 vor alege hotelurile Iaki şi Richmond (ambele din Mamaia), Doina (Neptun) şi Cleopatra, Balada şi Hora (Saturn).
Pentru ca turiştii străini să fie mulţumiţi de servicii, turoperatorul străin va trimite la specializare în Bulgaria în luna mai 12 bucătari şefi şi directori de aprovizionare din cadrul celor patru hoteluri care vor opera în sistem all inclusive. Turiştii care vor alege aceste hoteluri vor beneficia de trei mese pe zi în regim bufet, băuturi alcoolice şi nealcoolice, la care se adaugă sucuri şi gustări în intervalul dintre mese.
"Voi trece la all inclusive din acest sezon, pentru că ne-au obligat prin contract cei de la Neckermann. N-am mai practicat acest sistem până acum", a declarat agenţiei MEDIAFAX Josef Goschy, unul dintre cei mai mari hotelieri din România.
El a adăugat că în hotelurile pe care le deţine au început să sosească deja primii turişti din Germania.
Reprezentantul Anna Hotels, compania hotelieră deţinută de George Copos, crede că "all inclusive" este mult spus pentru ceea ce oferă hotelurile româneşti turiştilor străini.
"All inclusive adevărat se face în Turcia sau Bulgaria unde, pe lângă mâncare şi cazare, este inclus şi entertainment-ul. Noi avem un deal cu Thomas Cook pentru cazare, pensiune completă şi băuturi la mese. Aceste pachete sunt vândute către germani, dar pot fi cumpărate şi de turiştii români sau, dacă aceştia preferă, pot face rezervare şi doar pentru cazare cu mic dejun sau demipensiune", a spus Dan Volentir, business development maager la Ana Hotels.
Gheorghe Mărginean a explicat că doar 20% dintre cei 5.000 de turişti germani care vor fi trimişi anul acesta de Thomas Cook pe litoral se vor caza în Mamaia.
"Nemţilor, Mamaia li se pare enorm de scumpă. Pentru luna august, tariful unui hotel de patru stele în Mamaia vândut pe piaţa germană este 55-57 de euro pe noapte, locul în camera dublă, cu mic dejun inclus. În Bulgaria, în schimb, la Nisipurile de Aur, un hotel de patru stele, în regim all inclusiv, vinde locul în camera dublă în luna august cu 32-35 de euro pe noapte", a afirmat Mărginean.
Subsidiara din Germania a unuia dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, Thomas Cook, operează din acest an, prin intermediul brandului Neckermann, sejururi pe litoralul românesc, circuite şi călătorii în oraşe.
Compania Thomas Cook s-a retras în anul 2006 de pe piaţa românească, nemulţumit de hotelurile şi serviciile de pe litoral.
Alexander Wrede, directorul de contractări al Thomas Cook Germania, declara în luna martie pentru MEDIAFAX că România este o destinaţie total necunoscută pentru turiştii germani, iar Bulgaria, care concurează cu România la turismul de litoral, are în plus hoteluri mai bune şi pachete all inclusive.

Thomas Cook Group este prezent pe 21 de pieţe şi are 22 de milioane de clienţi. Grupul deţine aproape 100 de avioane, are 31.000 de angajaţi şi, în afară de Europa, mai activeză în Asia, Egipt şi Canada. Thomas Cook Group mai deţine compania aviatică Condor şi brandurile Bucher last Minute, Sentido Hotels&Resort şi Air Marin

Articole din aceeaşi categorie:

Articole de acelaşi autor:


Inregistrare domenii