NAVIGARE
CURS VALUTAR
dsl

Mistere

OZN-uri deasupra vulcanilor şi siturilor mayaşe

...de Teodora Varlam

OZN-uri deasupra vulcanilor şi siturilor mayaşe
« Imaginea 1 din 1 »

Televiziunile mexicane au difuzat imagini cu două presupuse OZN-uri deasupra vulcanului activ Popocatépetl din centrul Mexicului, imaginile video fiind înregistrate de cameramani profesionişti şi nu de amatori, ca în decembrie 2000, după cum relatează International Business Times.
Totul se explică prin faptul că în ultimul timp s-a înregistrat un aflux masiv de ufologi din lumea întreagă la poalele Popocatépetl, la aproximativ 64 de kilometri sud de Mexico City, ceea ce a stârnit interesul televiziunilor, care şi-au trimis carele de transmisie la faţa locului, astfel încât cele două OZN-uri au nimerit în cadru, în timpul reportajelor. În imagini se pot vedea două luminiţe, semănând cu două puncte imense incandescente, care se apropie de vulcan din părţi diferite şi care se ascund după el, de parcă ar coborî direct în crater. Ufologii susţin că vulcanul este vizitat adesea de OZN-uri, iar mulţi cred că aici ar fi chiar un loc de întâlnire pentru străinii intergalactici. Anul trecut, pe 27 octombrie, Popocatépetl (5.400 m), al doilea munte ca înălţime din Mexic, a revenit în atenţia publicului după ce o cameră video de monitorizare a activităţii vulcanului a surprins un obiect neidentificat, de formă cilindrică, căzând direct în crater. Cadrele unice au fost transmise de postul tv Televisa, unii experţi presupunând că ar fi fost vorba de un meteorit. Misterul a fost amplificat de faptul că viteza de coborâre a obiectului de mari dimensiuni (o lungime de aproape un kilometru şi o lăţime de 200 de metri) a fost atât de mare, încât ar fi trebuit să provoace o explozie sau un seism, dar staţiile specializate din zonă nu au detectat nimic de acest gen.
Ciudat este că un alt OZN a fost înregistrat video pe 17 februarie, în acest an, plutind lin chiar deasupra oraşului Mexico City. Cu mai puţin de o lună înainte, mai exact pe 26 ianuarie, opt Obiecte Zburătoare Neindentificate au fost filmate în acelaşi timp într-o regiune mexicană, înregistrarea video de trei minute fiind postată de un martor al „invaziei extraterestre” pe Youtube. Autorul capturii, Miguel Aguila din Guadalajara, a crezut iniţial că este vorba de un stol de pescăruşi, dar ulterior a remarcat că „păsările” nu dădeau din aripi, ci se mişcau sincronizat la o altitudine mare, iar „punctuleţele” aveau un fel de strălucire fluorescentă. Atunci când numărul de vizualizări a depăşit cifra de 50.000, înregistrarea a intrat în atenţia media, fiind lansate o serie de speculaţii. Expertul de la UFO Sightings Daily, Scott Waring, a mărturisit că, la început, şi el a fost înclinat să creadă că sunt pescăruşi sau pelicani americani, dar după o analiză detaliată a tras concluzia că în înregistrare sunt OZN-uri. El nu exclude însă ca obiectele să fie drone militare, deoarece seamănă cu aeronavele secrete americane TR-3B, caracterizate printr-o viteză incredibil de mare şi dimensiuni uriaşe. De altfel ufologii cred că tehnologia respectivă a fost împrumutată de la extratereştri şi permite reducerea influenţei câmpului magnetic al Pământului.
Spaţiul aerian mexican s-a confruntat oarecum regulat cu apariţii stranii, care au stârnit imaginaţia privitorilor, mai ales atunci când s-au produs în zone cu mare încărcătură istorico-religioasă, în directă conexiune cu teoria astronauţilor antici, de origine extraterestră, care ar fi contribuit la dezvoltarea civilizaţiilor pământene străvechi, împrumutându-le din cunoştinţele lor. Un exemplu celebru este OZN-ul surprins pe 26 ianuarie 2011 în apropierea sitului mayaş Chichen Itza, faimos pentru piramidele şi templele sale, înregistrarea, de o calitate surprinzător de bună, fiind postată pe YouTube fără alte detalii. Anul trecut, ar fi fost descoperite dovezi ale contactului civilizaţiei maya cu extratereştrii, realizatorul de film Raul Julia-Levy lucrând la un documentar solid pe această temă.

Articole din aceeaşi categorie:

Articole de acelaşi autor:


Inregistrare domenii