NAVIGARE
CURS VALUTAR
dsl

VIP

Bebeluşul lui Kate şi al lui Wiliam schimbă protocolul regal

...de Lucia Ivănescu

Bebeluşul lui Kate şi al lui Wiliam schimbă protocolul regal
« Imaginea 1 din 1 »

Kate Middleton, ducesa de Cambridge, ar avea toate motivele să fie fericită. Frumoasă e, căsătorită cu un prinţ e, însărcinată e... dar, în ultima vreme, are parte numai de necazuri. Ea a reuşit să strângă în jurul ei numai duşmani şi majoritatea fac parte chiar din familia regală, fiind rudele lui William. Şi totuşi, poate fi mândră că viitorul ei bebeluş a determinat-o pe Regina Elisabeta să schimbe statutul Casei Regale Britanice.

“Războiul naşilor”

Un nou scandal zguduie familia regală britanică. De data aceasta, protagonistele “meciului” sunt Kate Middleton şi Regina Elisabeta a II-a, care nu reuşesc să cadă la pace în ceea ce îi priveşte pe naşii bebeluşului. Pare că se iubesc şi se înţeleg de minune, dar, în realitate, nu se prea înghit. Starea de tensiune existentă între Kate Middleton şi Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a acutizat după ce soţia prinţului William i-a prezentat suveranei propunerile privind naşii pe care îi va avea fetiţa ei.“Aş vrea ca bebeluşul să-i aibă ca părinţi spirituali pe fraţii mei, Pippa şi James”, i-a spus Kate Reginei, care s-a înverzit de furie. “Imposibil”, i-a răspuns aceasta şi i-a prezentat lui Kate lista cu naşii agreaţi de ea, respectiv prinţul Andrew (fiul suveranei) şi fiica acestuia, prinţesa Beatrice.
“Bătălia pe naşi e cel mai nou război de la Buckingham şi e foarte posibil ca William şi Kate să-ll piardă. Adevarul e că William e cam sub papucul bunicii lui, iar pe Kate o enervează că duce bătălia asta mai mult de una singură”, a povestit o sursă din interiorul palatului regal. Regina Elisabeta a II-a nu prea are la inimă familia Middleton şi în special pe Pippa (considerată a fi “radioactivă) şi pe James, hulit pentru că s-a implicat în afaceri păguboase.

“Un manechin fără personalitate”

Romanciera britanică Hilary Mantel, de două ori laureată a celebrului premiu pentru literatură Man Booker, a lansat un atac în toată regula în direcţia lui Kate, soţia prinţului William, numind-o “păpuşă fără personalitate”, având ca unică raţiune misiunea “de a da naştere unui copil”. “Kate a fost în mod vizibil aleasă pentru a îndeplini în mod ireproşabil rolul de prinţesă: este atât de slabă încât pare de vis, nu are ciudăţenii, nu are nimic deranjant”, a declarat scriitoarea în vârstă de 60 de ani. Hilary Mantel a considerat că este cazul să facă şi o comparaţie între Kate şi regretata Diana, afirmând că soţia lui William pare a fi “programată” pentru postura în care se află, în comparaţie cu “emoţiile” prinţesei Diana, care “răzbăteau din fiecare gest al său”. În viziunea romancierei, Kate Middleton, înainte de a rămâne însărcinată, era doar “o păpuşă suspendată în veşminte”, “un manechin fără personalitate, definit în întregime prin ceea ce poartă”. Acum, când are în pântece viitorul moştenitor al coroanei britanice, scopul pare să fi fost atins, deoarece “singura sa raţiune de a fi este de a da naştere unui copil”, încheie scriitoarea caracterizarea lui Kate. Romanciera Hilary Mantel a obţinut în această toamnă, pentru a doua oară, premiul Man Booker, devenind astfel prima femeie şi primul autor britanic care primeşte de două ori acest prestigios premiu literar. “Atacul” neaşteptat al acestei renumite romanciere la adresa lui Kate Middleton nu a fost văzut cu ochi buni de jurnaliştii din presa britanică, considerându-se că remarcile sunt “nefondate şi ieftine”. Soţia lui William a fost criticată recent şi de creatoarea de modă Vivienne Westwood, care e de părere că ducesa are prea multe ţinute şi că transmite prin comportamentul ei că nu-i pasă de mediu.Legat de felul în care sa îmbracă Kate Middleton, Westwood afirmă că nu are ce să-i reproşeze, dar că dezaprobă că ducesa are o garderobă foarte scumpă. “Nu trebuie să afişezi o rochie roşie într-o zi şi apoi una aproape la fel, dar pe albastru”, explică designerul.

Decretul Suveranei schimbă protocolul

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anunţat că, dacă primul născut al ducelui şi ducesei de Cambridge va fi o fetiţă, ea va purta titlul de prinţesă. Potrivit actualelor reguli ale Casei Regale, dacă primul născut ar fi băiat, el ar primi automat titlul de prinţ, dar dacă ar fi fată, ea ar avea titlul de “lady”. Suverana britanică a emis un decret care pune capăt puterii celui semnat de regele George al V-lea, în 1917, care prevede că numai moştenitorii regali masculini pot purta titlul de prinţ. Regina a semnat actul la 31 decembrie 2012, dar acesta a fost dat publicităţii abia acum câteva zile.
Presa britanică a comentat întârzierea cu care a fost anunţată decizia, susţinând că a fost nevoie să treaca 14 săptămâni de sarcină pentru ca moştenitorul prinţului William să fie în siguranţă. Practic, copilul lui Kate şi al lui William poate accede la tron, indiferent de sexul pe care îl va avea. În ultimul timp, au existat zvonuri potrivit cărora Regina ar fi decis ca prinţul Charles să nu mai aibă posibilitatea să devină Rege al Marii Britanii, “post“ lucru fiindu-i rezervat prinţului William. Casa Regală nu a confirmat însă informaţiile publicate de tabloide. Oficial, copilul ce se va naşte va fi al treilea pe linia de succesiune la tron.

Bebeluşul regal va fi o fetiţă?

Ducesa de Cambridge ar fi dezvăluit din greşeală sexul copilului pe care îl va avea cu prinţul William. Marea Britanie a intrat deja în febra pregătirilor. A fost doar o scăpare a ducesei într-un moment de neatenţie, care aproape confirmă că tinerii prinţi vor întâmpina în iulie, când Catherine urmează să nască, o fetiţă şi nu un băieţel cum îşi doreşte Casa Regală. Totul s-a petrecut recent, într-o vizită a ducesei în Grimsby, pe când vorbea cu cei care au venit să o întâmpine.După ce a primit un ursuleţ de pluş cadou, Kate a spus: Thank you, I’ll take that for my d ... (n.r. - Mulţumesc, îl voi lua pentru f...). S-a oprit până să termine cuvântul, iar când unul dintre cei care era în public a întrebat-o dacă urma să spună “fată”, aceasta a replicat: “Nu spunem nimic”. Ducesa susţine că nu ştie sexul copilului care într-o zi va deveni monarh, dar comentariul său este deja analizat de britanici care sunt nerăbdători să afle dacă vor avea un prinţ sau o prinţesă. Diana Burton a aşteptat-o pe Catherine trei ore, pe o vreme nu tocmai plăcută, pentru a-i oferi ursuleţul de pluş, cadou acceptat cu un zâmbet de Kate. Sandra Cook, care era lângă cea care i-a oferit ursuleţul, a relatat spusele Ducesei. “Am auzit-o clar cum a spus “Thank you, I’ll take that for my d ... (n.r. - Mulţumesc, îl voi lua pentru f...)”. Am întrebat-o atunci: “Era să spui fată, nu?”, iar ea a răspuns: “Nu, nu ştim”. I-am spus apoi: “Oh, cred că ştii”, la care ea a replicat: “Nu spunem nimic”.

Cum o să arate copilul lui Kate Middleton

Un genetician din Africa de Sud a creat portrete ale bebeluşului, aşa cum o să arate, dacă este fată sau băiat, undeva în jurul vârstei de 6-8 ani.
Suretha Erasmus, genetician în Africa de Sud, susţine că, dacă cei doi vor avea o fată, aceasta ar semăna mai mult cu Kate, de la care ar lua ochii şi sprâncenele, în timp ce, dacă micuţul o să fie băiat, acesta va semăna mai mult cu tatăl său, luând de la acesta gura şi linia maxilarului, scrie Yahoo. Erasmus a ajuns la aceste schiţe analizând caracteristicile celor doi viitori părinţi.
Specialistul susţine că viitorul monarh al Angliei o să aibă cu certitudine ochii albaştri şi părul lui William, dar şi trăsături vizibile ale prinţesei Diana.
Până în iulie, când bebeluşul va veni pe lume, tot felul de geneticieni vor găsi fel de fel de asemănări ale lui cu familia regală.
Deşi a trecut de jumătatea celor nouă luni de sarcină, Kate Middleton îşi vede conştiincioasă de îndatoririle publice. Ducesa de Cambridge s-a întâlnit de două ori anul acesta, în centrul de tratament Hope House din Londra, cu mai multe femei care îşi revin de pe urma abuzului de substanţe. O altă ieşire în public a ducesei a fost la National Portrait Gallery, alături de prinţul William, când a fost dezvelit şi primul său portret oficial.

Articole din aceeaşi categorie:

Articole de acelaşi autor:


Inregistrare domenii