NAVIGARE
CURS VALUTAR
dsl

VIP

Moştenitorii bogaţilor lumii

...de Lucia Ivănescu

Moştenitorii bogaţilor lumii
« Imaginea 1 din 1 »

Moştenitorii celor mai bogaţi oameni ai planetei sunt persoanele mereu vânate de paparazzii, iar tabloidele şi revistele cu mondenităţi scriu aproape zilnic despre ei. Unii dintre urmaşii miliardarilor de azi au propriile afaceri, alţii sunt instruiţi pentru a prelua businessurile familiei, în timp ce o parte dintre ei sunt mondeni înrăiţi sau urmăresc o carieră la Hollywood. Iată câţiva dintre moştenitorii celor din revista “Forbes”:
Georgina Bloomberg,
fiica primarului din New York
Georgina ,28 ani, este fiica primarului din New York. Michael Bloomberg, se află pe locul 20 în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei. Forbes estimează averea sa la 22 de miliarde de dolari. Este pasionată de echitaţie şi este autoarea a două romane ce au ca subiect cursele de cai. Iniţial cunoscută din documentarul, “Born Rich”, un film despre copiii oamenilor extrem de bogaţi, Georgina este acum o cunoscută hipistă. N-a fost nicidecum un copil răsfăţat, deşi viaţa sa ar putea părea idilică, în mijlocul moşiei din North Salem. Dar viaţa sa nu a fost mereu aşa. “Nu m-am născut în lumea asta, a miliardarilor”, povesteşte ea.. La început, recunoaşte Georgina, avea o alocaţie de 10 dolari pe săptămână. La 18 ani, Georgina a absolvit Spence School, printre ultimele din clasă. Şi în timp ce sora sa, Emma, 25 de ani, se implica în campania electorală a tatălui său pentru alegerile municipale din New York, Georgina renunţa la colegiu pentru a lua lecţii de hipism. În 2003, a câştigat medalia de aur la Campionatul Nord American de Juniori şi a început să concureze la profesionişti, în circuitul Grand Prix. Departe de lumea dezlănţuită a New York-ului condus de Bloomberg, tânăra îşi petrece viaţa alături de mama sa, la North Salem, călărind şase zile din şapte. Ca hipistă profesionistă, este sponsorizată de Audi, Ariat şi County Saddlery şi spune mândră: “Nu sunt bogată. Tatăl meu este. Atunci când merg la cumpărături o fac pe banii mei. Sper ca într-o zi să pot face bani şi să am succesul tatălui meu”. A înfiinţat şi Rider’s Closet, o organizaţie ce colectează haine folosite în showurile de hipism şi le donează hipiştilor în devenire din colegii.


Antoine Arnault, între
“Louis Vuitton” şi poker
Antoine Arnault, 34 de ani, fiul fondatorului brandului de lux Louis Vuitton, este în prezent şeful departamentului de comunicare de la «Vuitton», companie fondată de tatăl său. Antoine este cunoscut drept un jucător profesionist de poker. Averea familiei sale este evaluată de Forbes la circa 41 de miliarde de dolari.Urmează moştenitorul imperiului Oracle, David Ellison. Pasionat de cinematografie, a încercat o carieră în actorie, însă a cunoscut faima după ce a fondat compania de producţie Skydance, în al cărei portofoliu se află pelicule precum «True Grit» sau «Mission Impossible - Ghost Protocol». Averea familiei Ellison este evaluată de Forbes la circa 36 de miliarde de dolari. Din aceeaşi lume a bogaţilor face parte şi Sam, 28 ani, fiul fondatorului casei de discuri Virgin. Este bun prieten cu prinţul Harry al Marii Britanii şi cu toate că preferă să stea departe de lumina reflectoarelor, nu demult a declarat că ar fi interesat de o carieră în producţia de film documentar. Averea tatălui său este estimată de Forbes la circa 4,2 miliarde de dolari.

Anna Anisimova,
“prinţesa aluminiului”
Este fiica oligarhului Vasily Anisimov, cunoscut pentru afacerile sale cu metale.
Anna a fost poreclită “Paris Hilton de Rusia”. Tânăra a absolvit Universitatea din New York şi este moştenitoarea unei averi estimate de Forbes la 3,4 miliarde de dolari. A urmat apoi o carieră de broker imobiliar. Fiica răsfăţată a lui Vasily Anisimov preferă să-şi trăiască viaţa din plin. Anna s-a căsătorit, 27 ani, în 2010 cu producătorul de film Peter Schafer şi încearcă în prezent să-şi construiască o carieră la Hollywood. Anna, “prinţesa aluminiului”, este supranumită Paris Hilton a Moscovei, fiindcă s-a remarcat pentru banii mulţi cheltuiţi şi visele ei de a fi sirenă. Misterioasa Anya, cum i se spune în Rusia, a fost şi ea inclusă în lista celor mai şocante moştenitoare de miliardari din lume. Îi place viaţa extravagantă şi a cheltuit milioane pentru a cumpăra proprietăţi în Manhattan. “Paris Hilton a Moscovei” a plecat din Rusia când avea numai 6 ani. În 2005, Anisimova a cumpărat o proprietate din centrul New Yorkului cu suma de 23 de milioane de dolari. Se spune că ea şi-a făcut o operaţie de mărire a sânilor şi a lansat o linie de parfumuri, exact ca şi Paris Hilton.

Dylan, fiica lui Ralph Lauren,
patroană de cofetării
Vanisha Mittal, fiica lui Lakshmi Mittal, patronul celui mai mare producător de oţel din lume. Vanisha este moştenitoarea unei averi estimată de Forbes la peste 20 de miliarde de dolari. Tânăra în vârstă de 34 de ani se ocupă în prezent de o parte dintre afacerile lui Mittal. Ea s-a căsătorit în 2004 cu un bancher, nunta celor doi a avut loc la Versailles şi a costat 60 de milioane de dolari.
Mai bogată deccât Vanisha este Marta, 28 de ani, fiica fondatorului retailerului internaţional de haine “Inditex, Amancio Ortega”, din care fac parte lanţurile Zara şi Maximi Dutti. Potrivit Forbes, Ortega este al cincilea cel mai bogat om din lume, averea sa fiind evaluată la circa 37,5 miliarde de dolari.Presa internaţională scrie că Marta ar urma să preia imperiul construit de tatăl său. Pe lângă Vanisha şi Marta, Anastasia, 30 ani, Potanina, fiica miliardarului rus Vladimir Potanin, este chiar “săracă”, fiindcă moşteneşte o avere de doar....14,5 miliarde de dolari. Din urmă vine Dylan Lauren, fiica designerului de modă Ralph Lauren. Ei îi revine o avere estimată de Forbes la circa 7,5 miliarde de dolari. Dylan este o femeie de afaceri de succes, şi la cei 40 de ani ai săi se recomandă ca fiind patroana unui lanţ internaţional de cofetării.

Isha Ambani, fiica
unui mogul al petrolului
Tânăra în vârstă de 22 de ani studiază la Universitatea Yale. La 16 ani, Isha a ajuns pe locul doi în topul Forbes al celor mai bogaţi moştenitori, acţiunile sale la companiile tatălui fiind evaluate la peste 80 de milioane de dolari. Tatăl ei se află pe locul 19 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la circa 31,3 miliarde de dolari. Mukesh Ambani este patronul gigantului petrochimic “Reliance Industries”, dar face parte şi din consiliul director al Bank of America, fiind foarte bucuros de această ofertă unică pe care a primit-o. Bank of America este cea mai mare bancă a Statelor Unite după volumul de active. Începând cu anul 2009, Ambani l-a detronat din fruntea topului celor mai bogaţi indieni pe magnatul metalurigiei, Lakshmi Mittal.
Isha locuieşte cu familia într-o reşedinţă unică la Bombay, considerată a fi cea mai scumpă din lume: un zgârie nori cu 27 de etaje, de peste 170 m înălţime, supranumit “Taj Mahal”-ul secolului XXI. La 54 de ani, Ambani este cel mai bogat om al ţării, prietenii lui fiind starurile de la Bollywood, precum şi romancierii indieni la modă. 600 de angajaţi întreţin acest palat modern, denumit “Antille”. În clădire, locuiesc Ambani, soţia sa şi cei trei copii ai lor. Reşedinţa are mai multe piscine, un cinematograf, un templu la parter şi o bibiliotecă la ultimul etaj. Evaluată la un miliard de dolari, locuinţa este deservită şi de trei heliporturi şi are un parc vertical, întins pe patru etaje. Casa de 37.000 mp este mai mare decat Palatul Versailles şi poate să suporte explozii de tip militar. Din grădinile suspendate, priveliştea panoramica asupra Mumbaiului este ameţitoare.

Articole din aceeaşi categorie:

Articole de acelaşi autor:


Inregistrare domenii